Ziua 1
Intalnire pe Aeroportul International Avram Iancu din CLUJ-NAPOCA. Decolare din Cluj-Napoca la ora 06.55 si aterizare la Tel-Aviv la ora 09.50. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Mediterana, al treilea oras ca marime din Israel, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui. Vom privi Templul Cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate - sit Patrimoniu UNESCO, superioare gradinilor de la Versailles. Cana Galileii - vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului Hristos - transformarea apei in vin. Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sf. Ioachim si Ana si a Bisericii Ortodoxe Sf. Gavriil, ridicata pe locul izvorului Sfintei Fecioare Maria. Cazare si cina in Tiberias/Nazaret.

Ziua 2
Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Domnului. Raul Iordan la Yardenit - botezul simbolic in apa Iordanului. Capernaum - supranumit Orasul Domnului, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, Muntele Fericirilor - locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Optional si in functie de timp plimbare cu o copie a barcii lui Iisus, pe apele Marii Galileii. Vizita la Caprice-fabrica de aur si diamante. Cina si cazare hotel in Tiberias/Nazaret.

Ziua 3
Mic dejun. Deplasare la Ben Shean (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana. Vizitarea vechiului oras - Forumul Oval, templul lui Zeus si Artemis, biserici crestine si teatre. Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare hotel in Amman.

Ziua 4
Mic dejun. Deplasare pe Muntele Nebo, de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Continuam cu vizitarea orasului antic Petra, extraordinara capitala a Nabateenilor. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul celor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Parasim Petra si, trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare hotel Amman.

Ziua 5
Mic dejun. Ne indreptam spre Madaba - orasul mozaicurilor pentru a vizita Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzand un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Deplasare spre granita si vom trece in Israel in dreptul orasului Ierihon - cel mai vechi oras din lume. Prima oprire va fi la Qumran la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice, apoi coborare la Marea Moarta. Intrare in orasul Ierihon-vizita la Manastirea greceasca cu Dudul lui Zaheu si la Biserica Romaneasca. Privire de ansamblu asupra Muntelui Carantaniei - Ispitirea Mantuitorului. Cina si cazare hotel in Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua 6
Mic dejun. Ierusalim - intrare prin Poarta Sf. Stefan, parcurgerea pe jos a Drumului Crucii pana la Sfantul Mormant si inchinare in Sfantul Mormant al Domnului Hristos. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte din Biserica Sf. Mormant. Urcam pe Muntele Sion la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina, Mormantul psalmistului David, Zidul Plangerii. Bethleem. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde S-a nascut Domnul Hristos, apoi a Bisericii Catolice Sf. Ecaterina. Grota Laptelui. Cina si cazare hotel in Bethleem / Ierihon/Ramallah.

Ziua 7
Mic dejun. Ne deplasam in desert pina la Hozeva pentru vizitarea Manastirii Sf.Gheorghe cu moastele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamt. Ne intoarcem in Ierusalim, pe Muntele Maslinilor, unde se vor vizita: Manastirea ruseasca a Inaltarii Domnului de pe Eleon, Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Ghetimani cu Biserica Natiunilor, Mormantul Maicii Domnului si Pestera Ghetimani. Vizita la Biserica romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare hotel in Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua 8
Mic dejun la pachet. Deplasare la Aeroportul Ben Gurion de unde vom decola spre Cluj Napoca la ora 10.40 si vom ajunge la ora 13.55


PRETUL INCLUDE:
-Bilet de avion cu toate taxele incluse de la Cluj-Napoca - Tel-Aviv si retur.
-asistenta in aeroport la sosire si plecare.
-7 nopti servicii de hotel 3* si 4*
-2 mese zilnic, conform programului , demipensiune
-autocar modern cu aer conditionat, conform programului in Israel si Iordania.
-ghid de limba romana in Israel si Iordania
-intrare libera la obiectivele prevazute in program in Israel si Iordania.
-bagajul de mana -rucsac (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite), dimensiunea bagajului de mana nu trebuie sa depaseasca 40x30X20 cm


PRETUL NU INCLUDE:
-tips (bacsis pentru ghid si sofer - obligatoriu) 30 euro in Israel, 10 euro in Iordania.
-bagajul de cala 10 kg sau 20 kg se achizitioneaza la rezervare, se verifica tariful.
-asigurare medicala in functie de varsta RON (obligatorie)
-asigurare storno in functie de varsta RON (facultativa dar recomandata)
-taxa de intrare si iesire din Iordania.

ACTE NECESARE: Pasaport valabil inca 6 LUNI de la data revenirii in tara.


INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) Semnaturavezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Wizz Air Cluj Napoca - Tel-Aviv
Transport Avion Tel-Aviv - Cluj Napoca

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Cluj Napoca catre Circuit Israel - Iordania, Toate locatiile, Israel

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta